Font de la Mosquera


Cambrils (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1364,1.3892 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,050 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada al afores del petit poble de Cambrils, entre les Salines de Cambrils i el càmping la Comella, molt a prop de la carretera LV-4011 i pocs metres per damunt del marge dret del riu Fred.


Us explicaré cóm anar-hi des de les Salines de Cambrils, un indret que mereix molt la pena de visitar, on a més trobareu la font Salada.


Sortim de Solsona per la carretera antiga de Sant Llorenç per Coll de Jou, en arribar a Coll de Jou seguim a l'esquerra en direcció a Cambrils per la L-401. Al cap d'aproximadament 21 quilòmetres, quan siguem al punt quilomètric 20,2 trobarem un trencall a l'esquerra assenyalat com les Salines de Cambrils. Cal prendre'l i 200 metres després serem en un aparcament habilitat (Si trobeu l'aparcament tancat, tal com ens va passar a nosaltres, podeu estacionar el vehicle una mica més amunt, sempre que no ho feu en els espais reservats per a la casa de turisme rural que hi ha al costat).


Ja a peu cal seguir la pista en direcció a la Borda del Salí. Uns 150 metres des de l'aparcament passem a frec del cobert dels cotxes de la casa rural i tot seguit deixem a l'esquerra un caminet descendent que circula entre les eres i la Borda del Salí que ens atansaria a la font Salada i la resta d'instal·lacions de les Salines. Continuem una cinquantena més de metres fins una petita esplanada; a l'esquerra obviem una de les entrades a la casa i seguim per una pista de terra que arrenca per la dreta. Uns 250 metres més enllà som damunt la font de la Mosquera que ens queda a mà dreta.


És una bonica font boscana, composta per dos murets baixos de pedra lligada en angle recte que delimiten l'espai. La paret de l'esquerra té forma sinuosa.

Al vèrtex d'ambdós parets és on s'hi ubica el brollador, un gruixut broc d'acer inoxidable per on raja un bon doll d'aigua que cau a un rec obert per on desguassa al riu Fred que resta pocs metres més avall.

A peu de camí hi ha un rètol metàl·lic amb el nom de la font.