Font del Manel


Solsona (Solsonès )
Coordenades GPS:42.0008,1.5008Clica per veure la ubicació.
Alçada:677 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada per sota del parc de la Mina, situat a menys de 2 quilòmetres al nord-oest del nucli urbà de Solsona. Aquesta bonica font queda al marge esquerre de la rasa de Masnou, escassos 75 metres aigües avall de la popular font de la Mina i a poca distància de l'emblemàtica Mare de la Font.


Hi podeu accedir des del mateix parc de la Mina o bé des del parc de la Mare de la Font, jo us explicaré cóm anar-hi des d'aquest segon parc, doncs és punt de partida ideal per conèixer altres quatre fonts. Al parc de la Mare de la Font hi arribem fàcilment si sortim de Solsona pel nord-oest per la carretera C-26 en direcció a Bassella. Al cap d'aproximadament un quilòmetre trobarem a mà dreta un desviament ben senyalitzat que, 350 metres més avall, ens aboca a una agradable zona d'esbarjo. Disposem d'aparcaments al llarg del passeig.


Ja a peu ens situem sota la capella de Sant Pere Màrtir. En aquest punt trobem un pal informatiu que ens indica la direcció a seguir per anar a les fonts del Manel i de la Mina. El camí de passejada travessa la carretera per sota d'un pont i remunta el torrent per la seva riba esquerra. Al cap de només 100 metres som a la font del Manel.


La font es troba a tocar del torrent i a peu de camí. Es tracta d'una bonica font boscana, formada per un robust mur de pedra que sustenta la feixa superior i de dos contraforts que arrenquen a banda i banda en angle obert delimitant l'espai que està empedrat. Els contraforts fan de respatller a dos bancs de pedra per seure.

Al mig del mur principal és on s'hi ubica la sortida d'aigua mitjançant un broc de pedra folrat amb una planxa de metall. A sota recull l'aigua una pica quadrada de pedra buidada d'una sola peça.

Damunt del brollador hi ha una llosa amb el nom de la font gravat.

A la dreta de la font hi ha unes escales que pugen a una terrassa allargada protegida per baranes de fusta on hi ha una taula amb bancs de fusta per fer-hi un mos. A l'extrem esquerre de la terrassa queda la boca de la mina.