Font de la Fulla


Solsona (Solsonès )
Coordenades GPS:42.0011,1.5096Clica per veure la ubicació.
Alçada:665 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Es localitza a un quilòmetre al nord-oest de la ciutat de Solsona, a tocar de la riba dreta del barranc de Pallarès, uns 800 metres aigües avall de la Mare de la Font, molt a prop de Cal Macari. La font es troba prop del camí que bordejant aquest torrent mena de Solsona fins a la Mare de la Font.


Hi podem accedir des del parc de la Mare de la Font, doncs és punt de partida ideal per conèixer altres quatre fonts. Al parc de la Mare de la Font hi arribem fàcilment si sortim de Solsona pel nord-oest per la carretera C-26 en direcció a Bassella. Al cap d'aproximadament un quilòmetre trobarem a mà dreta un desviament ben senyalitzat que, 350 metres més avall, ens aboca a una agradable zona d'esbarjo. Disposem d'aparcaments al llarg del passeig.


Continuem pel vial que transcorre pel mig del parc en direcció nord. Enlairada a l'esquerra deixem la capella de Sant Pere Màrtir, una mica més endavant, abans d'arribar al restaurant i a la font Mare de la Font, trenquem a la dreta tot creuant el torrent per un pontet. Un cop a l'altra banda cal seguir el camí de passejada que circula en direcció sud-est al començament, en paral·lel al torrent que ens acompanya a la dreta. 150 metres després passem per sota l'aqüeducte alhora que ens adrecem a l'est. De seguida creuem el torrent per un pontet una primera vegada i al cap d'uns 250 metres ho tornem a fer, anant a parar a una pista més ampla que fem a la dreta. Només 200 metres més enllà som al costat de la font de la Fulla que resta a mà dreta, a l'altra banda del torrent. Un bonic pontet de pedra ens facilita l'accés.


La font queda en un replà allargat i enlairat un metre respecte del torrent, a redós d'una paret transversal de pedra adossada al marge i coberta de molsa.

A l'extrem dret de la paret és on s'hi ubica la sortida de l'aigua. Aquesta brolla per un broc de ferro i cau a un bassal rectangular arran del terra per on desguassa directament al torrent.

A la dreta de la font hi ha una bigueta de fusta amb un rètol metàl·lic amb el nom de la font.

A banda i banda de la font disposem de dos bancs de pedra per seure arrambats a la paret que els hi fa de respatller.

A causa del seu cabal, habitualment força escàs, al broc sol haver-hi una fulla que ajuda que el rajolí de la font salti cap a la pica un xic més separat de la paret, d'aquí el seu nom.