Font del Corb


Solsona (Solsonès )
Coordenades GPS:42.0021,1.5161Clica per veure la ubicació.
Alçada:659 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada als afores de la ciutat pel nord, molt a prop del veïnat de la Cabana del Geli. La font es troba a peu del camí que ressegueix el riu Negre, a pocs metres de la seva riba esquerra i a uns 200 metres escassos després d'haver deixat enrere la darrera casa de la ciutat sortint-ne en direcció nord pel carrer de la Font del Corb.


Es tracta d'una antiga font. En documentació de l'any 1444 és anomenada la font del Gorg, però en l'any 1461 ja apareix amb l'actual denominació. En un altre document, aquest del segle XVI, s'hi deixa constància que es fan unes obres per adobar-la i s'hi construeix un abeurador.

El conjunt de la font resta en un espai rectangular enclotat mig metre respecte del camí, dos llargs esglaons permeten baixar-hi amb total comoditat. Consta d'una paret principal obrada amb carreus de pedra rematada en forma arrodonida, d'uns quatre metres d'amplada. A cada costat de la paret principal n'arrenquen altres dues d'afegides, la de l'esquerra més baixa i en angle recte. Al llarg de les parets disposem de bancs de pedra per seure.

A l'extrem dret de la paret sobresurt el frontal fet amb una llosa de pedra disposada en vertical on hi ha esculpit un corb i també el nom de la font. A sota del corb hi ha el broc per on raja l'aigua a través d'un broc rodó de pedra i cau a una pica gairebé arran del terra.