Font de Cal Mosqueta


Vilamantells (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1511,1.5973Clica per veure la ubicació.
Alçada:845 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Es localitza dins la propietat de Can Mosqueta, una casa de turisme rural. Per aquí hi passa el camí de passejada que porta de Sant Llorenç de Morunys a la Font de la Puda.


Ens situem a la rotonda del capdamunt de Sant Llorenç de Morunys. Aquí prenem la carretera C-462 en direcció a La Coma. Al cap de 1,6 quilòmetres ens desviem a la dreta. De seguida som a l'entrada del càmping Morunys, just on arrenca per la dreta i en baixada una pista cimentada que prenem. 300 metres més avall arribem a un encreuament on hem de mirar d'estacionar el vehicle, doncs està prohibida la circulació motoritzada. Ja a peu seguim pel brancal de l'esquerra que ens assenyala la font de la Puda. El camí és planer i marxa en direcció nord per dins el bosc, remuntant el riu Cardener que ens acompanya a la dreta. Uns 700 metres més enllà arribem a Cal Mosqueta, el primer que trobem és la seva font, a mà esquerra.


La font queda en una raconada, entre el camí d'accés a la finca i el marge de la muntanya.

L'aigua raja a través d'una figura que representa un cavallet de mar situada en un pedestal i omple una bassa o safareig d'obra arrebossada, amb les parets exteriors guarnides amb lloses de pedra esculpides.

Cal Mosqueta, tot i trobar-se ubicada tan a prop de Sant Llorenç de Morunys, pertany al nucli de Vilamantells, petita entitat de població agregada al municipi de Guixers.