Font del Dalmau


Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6568,2.0327Clica per veure la ubicació.
Alçada:533 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2019
Caminades:
I-287  Clica per enllaçar amb la caminada I-287.


Localitzada a escassos 40 metres al sud-est en línia recta i per sota del mas Dalmau de qui rep el nom, emplaçat aquest a l'extrem sud-occidental del terme municipal de Sant Llorenç Savall, en el cor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La font queda en una raconada al costat de la pista cimentada que dóna accés al mas, només un centenar de metres abans d'arribar a la masia.


Si anem de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall per la carretera B-124, quan siguem al punt quilomètric 14 i abans de descriure una pronunciada corba de dretes anomenada Revolt Rodó, cal prendre una pista forestal que engega per l'esquerra . Compte però, per que haureu d'estacionar el cotxe en el voral de la carretera, doncs una cadena barra el pas als vehicles.


Ja a peu agafem l'esmentada pista anomenada Camí del Dalmau. Al cap de 400 metres defugim un camí que surt per la dreta, mig quilòmetre més endavant deixem un camí a l'esquerra i escassos 50 metres després arribem als Quatre Camins, una cruïlla de camins. Aquí rebutgem el brancal que se'n va per la nostra esquerra immediata i seguim per la pista cimentada que surt a continuació per l'esquerra en sentit ponent. 240 metres més enllà passem a frec de la font de la Finestra, escassos 85 metres després deixem a la dreta un corriol que baixa a buscar les dues fonts del Cubell i si caminem 325 metres més serem al costat de la malaguanyada font del Dalmau que ens queda a mà esquerra.


El que podem veure avui dia és una paret de pedra i maons adossada al marge que intuïm acull en el seu interior la mina d'aigua o bé la cisterna de captació, doncs una porteta de fusta tancada amb un cadenat ens priva de veure-hi dins.

Al seu costat esquerre es conserva un banc per seure amb reposabraços i respatller.

No apreciem cap rastre de broc ni pica, potser estan colgats de terra.