Font del Cubell 1ª o del Frare


Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6574,2.0363Clica per veure la ubicació.
Alçada:490 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2019
Caminades:
I-287  Clica per enllaçar amb la caminada I-287.


La localitzem a l'extrem sud-occidental del terme municipal de Sant Llorenç Savall, en el cor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La font queda a pocs metres del marge esquerre del torrent de la font del Cubell, 350 metres a l'est en línia recta del mas Dalmau.


Si anem de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall per la carretera B-124, quan siguem al punt quilomètric 14 i abans de descriure una pronunciada corba de dretes anomenada Revolt Rodó, cal prendre una pista forestal que engega per l'esquerra . Compte però, per que haureu d'estacionar el cotxe en el voral de la carretera, doncs una cadena barra el pas als vehicles.


Ja a peu agafem l'esmentada pista anomenada Camí del Dalmau. Al cap de 400 metres defugim un camí que surt per la dreta, mig quilòmetre més endavant deixem un camí a l'esquerra i escassos 50 metres després arribem als Quatre Camins, una cruïlla de camins. Aquí rebutgem el brancal que se'n va per la nostra esquerra immediata i seguim per la pista cimentada que surt a continuació per l'esquerra en sentit ponent. 240 metres més enllà passem a frec de la font de la Finestra i escassos 85 metres després abandonem la pista i trenquem a la dreta per un corriol que baixa a buscar el torrent de la Font del Cubell, el qual assolim 20 metres més avall. El creuem i un cop a l'altra banda ja veiem la font del Cubell 1ª o del Frare a només vint metres.


Es tracta d'una petita paret transversal d'obra adossada al marge. El frontal, arrebossat, sobresurt un pam de la paret i és on s'hi ubica la sortida de l'aigua a través d'una aixeta de polsador. A sota una pica allargada de ciment recull l'aigua.

Al costat de la font hi ha una caseta tancada per una porta de fusta i al seu davant un parell de dipòsits de plàstic que emmagatzemen l'aigua per a consum de la finca.

Un cartell clavat a la porta de la caseta ens avisa que l'aigua d'aquesta font és per a consum de la casa, qualsevol persona pot beure'n però no endur-se-la.