Font de l'Alba


Terrassa (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5994,1.9784Clica per veure la ubicació.
Alçada:451 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2019


Localitzada al sector de Can Guitard de la Muntanya, uns 400 metres a l'est/nord-est en línia recta del mas però a l'altra banda de la carretera. El seu accés és senzill, doncs resta a només 125 metres de la carretera.


Ens situem al punt quilomètric 4,8 de la carretera B-122 que porta de Terrassa a Rellinars. Això és just a la sortida d'un revolt d'esquerres, pujant a mà dreta i poc abans del trencall a Can Guitard de la Muntanya. Aquí prenem un camí de terra barrat amb una cadena. De seguida som en una bifurcació; rebutgem el brancal ascendent que surt per l'esquerra i seguim pel de la dreta. Escassos 15 metres després abandonem al camí que ens duria a la font del Senyor Ramon i trenquem a l'esquerra per un corriol ascendent que s'enfila per una torrentera en direcció nord/nord-est. Al cap de només 65 metres som davant la font de l'Alba, un pal informatiu ens ho certifica.


La font, que només raja en episodis molt humits, és un petit muret de pedra mig arrebossada adossat al marge. Disposa de dos brocs a diferent alçada; el de dalt està tallat arran de paret i l'inferior és un broc de ferro a mig pam del terra i pintat de color taronja. No hi ha pica ni bassal, l'aigua cauria directament al terra i s'escolaria avall per la torrentera.