Font de la Codina


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8775,2.2980Clica per veure la ubicació.
Alçada:648 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2019


Localitzada als afores de Taradell per l'est, a escassos 200 metres al sud-est en línia recta del mas la Codina de qui rep el nom.


Si venim de Viladrau per la carretera B-520, després d'haver deixat enrere el primer grup de cases de l'entrada de Taradell, ens desviem a la dreta pel carrer del Camí de la Codina (és el segon que trobem). Seguim aquest carrer 250 metres, fins que mor en una placeta. Mirem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa i continuem a peu.


Al capdamunt de la placeta prenem un ample camí carreter que marxa en direcció est. Al cap de 90 metres rebutgem un brancal que surt per la dreta i una cinquantena de metres més endavant trenquem a l'esquerra. El nou camí davalla lleugerament per dins el bosc i aniria a petar al mas la Codina, però només 80 metres més avall hem de desviar-nos a la dreta per un camí planer. Una quarantena de metres després sortim a una clariana presidida per un vell pou d'obra. Deixem el pou a l'esquerra i continuem de front per un sender que circula per dins el bosc. 50 metres més endavant som al costat de la font, que ens queda a mà dreta.


La font està descuiada i envoltada de vegetació. Malgrat això, el camí d'accés està prou definit.

Font de raig situada en el marge del talús. Està formada per un muret de pedra sobre el qual hi ha una llosa que cobreix la cisterna de captació.

Encastat a la part inferior del muret, a mig pam d'alçada respecte el terra, hi ha un tub de ferro fa de broc. Es desconeix si té pica o bassal per recollir l'aigua quan brolla.