Font de Sant Antoni


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8749,2.2951Clica per veure la ubicació.
Alçada:628 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2019


Localitzada als afores del nucli urbà per l'est, entre la carretera de Viladrau i el torrent de Mansa, a l'alçada de Can Mascarell.


Per accedir-hi en apropem al punt quilomètric 7,3 de la carretera B-520. Això és, si sortim de Taradell per la carretera B-520 en direcció a Viladrau, un cop haguem deixat enrere les últimes cases, cal continuar 200 metres més fins que siguem al costat del camí que duu al Mas Grau que se'n va per la dreta. En aquest punt estacionem el vehicle i seguim a peu.


Estem situats al començament de l'ample vial que dóna accés al mas. Per la dreta baixem el talús i ens aboca a un camí planer que circula en paral·lel a la carretera que portem dalt a la dreta i al torrent que ens acompanya a l'esquerra. Exactament 65 metres des del camí de Mas Grau, a mà esquerra i a només 2 metres de la llera dreta del torrent ens queda aquesta malaguanyada font. Per trobar-la cal abandonar el caminet, anar cap al torrent i buscar-la. A mi em va costar força.


Es tracta d'una font de raig, molt amagada entre les heures.

Està formada per una pedra allargada disposada en horitzontal i altres quatre de més petites arrenglerades damunt la primera. Un tub metàl·lic li fa de broc.