Font del Pi


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8574,2.2940Clica per veure la ubicació.
Alçada:703 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2019


Emplaçada a l'extrem sud del terme municipal, prop del veïnat de Les Pinediques i per damunt del marge dret del torrent d'en Sadurní.


Per accedir-hi ens apropem a la plaça de l'Everest, situada a la urbanització Les Pinediques. Ja a peu prenem un camí que arrenca davant mateix del monument a l'Expedició Catalana a l'Everest. Només començar, el camí es bifurca; seguim pel brancal de la dreta, en baixada. De seguida ens endinsem en el bosc, en direcció sud-oest. Al cap d'uns 180 metres sortim a un espai obert alhora que cruïlla de camins; agafem el sender que surt a la nostra dreta immediata i que gairebé fa un gir de 180º, adreçant-nos al nord-est. Anem planejant i un centenar de metres més endavant creuem el petit torrent d'en Sadurní al mateix temps que fem un tomb a l'esquerra, ebncarant-nos al nord-oest. Quan portem una cinquantena de metres des de que hem travessat el torrent, cal abandonar el camí marcat i trencar a l'esquerra per un corriol descendent que escassos 5 metres més avall ens aboca a la font del Pi.


Dir-vos que si mirem abaix des del camí marcat, veurem un petit banc de pedra. Doncs davant seu queda la font.


La font es troba en el marge, coberta de falgueres. Està formada per una basseta ovalada de pedra que s'omple de l'aigua que degoteja del marge.

A l'extrem esquerre de la basseta hi ha un broc de ferro que fa de sobreeixidor i l'aigua cau al terra formant un toll, després s'escola avall a buscar el torrent.