Font Jesús


L'Estany (Moianès )
Coordenades GPS:41.8829,2.1132Clica per veure la ubicació.
Alçada:767 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2019


Localitzada a l'extrem més al nord del municipi, molt a prop del pont del Molí que salva la riera de l'Estany. La font es troba situada en un marge de dalt el camí d'accés a la font del Molí del Castell, a escassos 50 metres del punt quilomètric 48,5 de la carretera C-59.


Sortim del poble de l'Estany per la carretera C-59 en direcció nord. Al cap de dos quilòmetres d'haver deixat el nucli urbà enrere descrivim un revolt d'esquerres. Doncs just passat el revolt i abans de creuar el pont del Molí, trobarem un camí que surt per l'esquerra i un altre que se'n va per la dreta. Aquí estacionem el cotxe al voral.


Ja a peu seguim pel camí planer que arrenca per l'esquerra en direcció nord-oest. Al cap d'una quarantena de metres deixem a mà dreta un corriol descendent que baixa a buscar la riera i la font del Molí del Castell i tot seguit saltem una cadena. Passada la cadena, entre aquesta i el barri d'accés a una finca, ens queda la font Jesús o del Nen Jesús, a peu de camí i a mà esquerra.


La font queda un xic enlairada respecte del camí, sustentada per un pedrís. L'aigua brolla a través d'un broc de plàstic encastat al talús del terreny argilós i cau al terra formant una petita basseta.

Vora la font de Jesús, on es disposava d'aigua i d'argila, hi havia hagut antigament un forn de teules.