Font de Sant Antoni


L'Estany (Moianès )
Coordenades GPS:41.8817,2.1154Clica per veure la ubicació.
Alçada:771 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2019


Erigida a l'extrem nord del municipi.


Sortim del poble de l'Estany per la carretera C-59 en direcció nord. Al cap de dos quilòmetres d'haver deixat el nucli urbà enrere descrivim un revolt d'esquerres i tot seguit travessem el pont del Molí que salva la riera de l'Estany. Doncs just passat el pont i abans de descriure un altre revolt a l'esquerra, trenquem a la dreta per una pista forestal de terra que marxa en direcció sud-est. 150 metres més enllà, un cop deixada a l'esquerra la finca d'una casa particular, trobarem a mà esquerra un tancat de fusta que protegeix una petita bassa. Entre el tancat i la tanca de la finca surt un caminet que envolta la bassa i duu a la font de Sant Antoni.


La font queda adossada al marge i bastida en pedra. L'aigua raja per la part baixa a través d'un broc de plàstic i cau a un petit bassal quadrat de pedra. A banda i banda hi ha dos petits bancs de pedra per seure.

Sobre la font, dins una fornícula protegida per un enreixat de ferro, s'hi troba la imatge de Sant Antoni Abat, el patró dels traginers i dels animals.
Davant la font hi ha una bassa abastida per les seves aigües, que s'havia utilitzat anys enrere com a safareig.