Font de Montví de Dalt


Moià (Moianès )
Coordenades GPS:41.8262,2.0921Clica per veure la ubicació.
Alçada:790 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2019


Es troba dins el parc de la Font, situat a la urbanització de Montví de Baix, un espai natural en el centre de la urbanització que s'ha volgut conservar tal com era.


Per anar-hi, situem-nos a Moià i agafem la carretera C-59 direcció l'Estany. Al cap d'uns 1,7 quilòmetres serem a la urbanització de Montví de Baix, amb la masia del mateix nom a l'esquerra de la carretera. Allí agafem l'avinguda de Santa Elena i quan siguem a la rotonda desviem-nos pel tercer brancal, el carrer de la Font. De seguida trobarem un bosc a la dreta. Cal baixar uns esglaons per arribar a l'esplanada on ens espera l'antiga font.


La font presideix un espai ombrejat i molt ben endreçat, amb diferents taules i seients de pedra per seure, ideal per fer-hi un àpat.

El conjunt de la font està compost per dos robusts murs de pedra formant angle recte i adossats al marge. En el seu interior acull la mina, una porteta de ferro hi dóna accés.

En un extrem i a la part baixa es troba el brollador, un broc de pedra cobert de formació tosca i molsa per on raja l'aigua que surt de la mina.

A sota hi ha una bassa rectangular d'uns 5x3 metres on s'emmagatzema l'aigua sobrant. Aquesta bassa té tres esglaons que segons el nivell i depenent de l'estació es troben submergits.

Damunt la porta de la mina hi ha una llinda de pedra amb la inscripció "1886 /1770".