Font de l'Avi


Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6887,2.0550Clica per veure la ubicació.
Alçada:483 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2019


La localitzem a un quilòmetre al nord del nucli urbà, a pocs metres de la llera dreta del riu Ripoll i per sota de la carretera B-124 que duu a Monistrol de Calders.


Per accedir-hi travessem tot el poble de Sant Llorenç seguint la carretera B-124 en direcció nord. Sortint del poble deixem a mà dreta el pantà de les Conques i aquí la carretera inicia una recta que acabarà uns 250 metres més amunt amb un revolt d'esquerres on podem estacionar el vehicle en un espai al voral dret.


En aquest punt, ja a peu, seguim per un corriol descendent que arrenca per la dreta endinsant-se en el bosc. Un centenar de metres més avall, just abans de creuer el riu per una rústica passarel·la a uns horts, podrem veure unes grans roques vermelles a la nostra esquerra. Doncs darrera d'elles trobarem la font de l'Avi.


La font és una paret d'obra arrebossada adossada al marge que acull la cisterna de captació. L'aigua raja per una senzilla aixeta de maneta situada a la part baixa que aboca directament al terra. A la part alta hi ha un tub que fa de sobreeixidor.

Al capdamunt queda una rajola de ceràmica amb el nom de la font. Al costat de la rajola hi tenim també el nom de la font fet amb pedretes.

A l'esquerra de la font disposem d'un banc per seure arrambat a la gran roca vermellosa que li fa de respatller.