Font de la Serra


Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6804,2.0816 Clica per veure la ubicació.
Alçada:522 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2019


La font de la Serra es troba a l'extrem de llevant del terme municipal, a escassos metres a la dreta del punt quilomètric 3 de la carretera BP-1241 que duu de Sant Llorenç Savall a Gallifa.


Deixem el cotxe al costat de la carretera, a l'alçada del quilòmetre 3, on trobarem un apartador al costat contrari de la masia de la Serra. Des d'aquí traspassem un filferro i baixem el talús que ens porta fins a un prat de pastura on resta la font, a uns 40 metres de distància de la carretera.


El seu nom el deu a la seva ubicació propera a la masia de la Serra, adjacent a la carretera.

La font es troba dins una petita construcció bastida de pedra en forma d'arc emmarcat a plec de llibre. Una petita tanca de fusta impedeix l'accés a la pica per part dels animals.

Dins hi trobem la sortida de l'aigua mitjançant un senzill broc de ferro encastat a la paret del fons. No hi ha pica, l'aigua cau a un bassal al terra.

A la paret del fons, a l'esquerra del brollador, hi ha una obertura que dóna accés a la mina.

Al capdamunt tenim una rajola de ceràmica amb el nom de la font.

La Serra és una masia documentada des del segle XIV i protegida com a bé cultural d'interès local. Mas de grans dimensions, està format per múltiples cossos annexos que s'han anat afegint al llarg del temps, per això té l'aspecte de ser molt gran i una mica caòtic. Avui en dia és una granja moderna on es conreen les terres dels voltants.