Font d'en Roca


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4193,2.0261Clica per veure la ubicació.
Alçada:77 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Localitzada als afores del nucli urbà pel nord-est, uns metres per damunt del camí de Can Tintorer.


Per accedir-hi sortim del nucli urbà de Molins de Rei per la carretera de Vallvidrera, la BV-1468, en direcció a Sant Bartomeu de la Quadra. Al pocs metres d'haver deixat les últimes cases del poble enrere, cal abandonar la carretera i girar a la dreta per una pista forestal assenyalada com a Cal Tintorer i Vall de Sorgues. Seguim la pista durant 200 metres i aparquem el vehicle.


En aquest punt surt per l'esquerra un camí carreter que marxa en sentit més aviat nord en lleugera pujada. Al cap de 40 metres deixem un camí que per l'esquerra porta a uns horts i de seguida hem de trencar a la dreta per un caminet ascendent molt desdibuixat que ens duu, 10 metres més amunt, davant la font d'en Roca.


Construcció formada de pedra i totxo arrebossats. Es tracta d'un muret frontal d'un metre d'alçada per metre i mig d'amplada, al capdamunt del qual hi ha el broc de ferro per on raja aigua només en episodis molt plujosos. A sota una pica semicircular de recepció.

Tan de sota del frontal com de la pica en surten unes canonades que van a parar a un petit embassament que s'aprofita per regar els horts propers.