Font d'en Francesc L.


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4270,2.0375Clica per veure la ubicació.
Alçada:121 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Localitzada per sota de les cases les cases del veïnat de Sant Bartomeu de la Quadra, situat aquest un dos quilòmetres al nord de Molins de Rei. La font també queda per sota de la carretera de Vallvidrera, al vessant de la Rierada, uns 150 metres més avall i al sud-oest de la font Calenta.


Sortim del nucli urbà de Molins de Rei en direcció a Vallvidrera per la carretera BV-1468. Al cap de dos quilòmetres travessem el veïnat de Sant Bartomeu de la Quadra on hem de cercar el carrer del Canigó que surt per l'esquerra i prendre'l fins que s'acaba 350 metres més enllà en una petita rodona. Mirem d'estacionar el vehicle.


Aquí engega un caminet descendent i arranjat amb baranes de fusta que marxa en sentit sud-est resseguint la part del darrere de les cases que ens queden a dalt a l'esquerra. 200 metres més avall el camí ens aboca a una esplanada arbrada on a l'esquerra hi trobem dues cistelles de bàsquet i una porteria de futbol. Deixem l'esplanada a l'esquerra i continuem per un camí de terra que surt per la dreta i circula en paral·lel amb el torrent que ens acompanya a l'esquerra. Exactament 100 metres més enllà som al costat de la malaguanyada font.


La font queda al marge dret del camí, sota un gran pi de dues branques.

Aquesta font està molt deteriorada i totalment colgada de terra i vegetació, només podem veure un fil d'aigua que surt de sota la malesa i s'escola camí avall.

Si descobríssim la font de terra i malesa, el que trobaríem a sota és l'aiguaneix; una mena d'arqueta quadrada d'un metre quadrat i dos pams d'alçada, feta d'obra i amb un registre de ferro a sobre fermat amb un cadenat. Per sota surt un tub per on sobreeix l'aigua.