Font Fresca


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4261,2.0411 Clica per veure la ubicació.
Alçada:122 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Es localitza prop i a l'est del veïnat de Sant Bartomeu de la Quadra, per damunt del marge esquerre del torrent de Santa Creu o riera de Sant Bartomeu, segons quin mapa es miri.


Sortim del nucli urbà de Molins de Rei en direcció a Vallvidrera per la carretera BV-1468 i al cap de dos quilòmetres arribem al veïnat de Sant Bartomeu de la Quadra. Només arribar-hi abandonem la carretera i trenquem a la dreta pel carrer de la Pepeta de la Bardissa, a l'esquerra deixem l'església de Sant Bartomeu. 160 metres després som en una bifurcació de carrers; prenem el de la dreta que és el carrer de la Font Fresca. De seguida trobem a mà dreta uns aparcaments on estacionem el vehicle.


Al final dels aparcaments arrenca un ample camí cimentat i descendent que prenem. Una seixantena de metres més endavant, just a la sortida d'un revolt de dretes, ens desviem a l'esquerra per un corriol descendent. Un cartell damunt d'un pal informatiu ens assenyala la direcció a seguir per anar a la font. El sender davalla en sentit est vorejant uns pilons que ens acompanyen a la dreta. 80 metres més avall som a la riera, la qual travessem a gual i un cop a l'altra banda pugem per unes escales que ens aboquen a una petita esplanada allargada presidida per la font Fresca.


La font es troba en una petita esplanada allargada a redós d'una paret de pedra adossada al marge que reté les terres i alhora fa de respatller a un llarg banc corregut de pedra.

El brollador queda en un extrem, aixoplugat sota una petita caseta d'obra arrebossada amb coberta plana. L'aigua raja per un tub de ferro encastat a la paret del fons i omple un bassal arran del terra, després travessa l'esplanada i desguassa al torrent.

Damunt la font hi ha una placa de ferro amb el nom de la font tallat amb oxitall.

Davant la font hi ha un vell abeurador de pedra.

L'entorn està endreçat i es nota freqüentada.

Els dies 12 i 19 de gener de 2013, l'Associació Fes Fonts Fent Fonting, conjuntament amb l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) van rehabilitar-la.