Font del Pica-pica o del Forn


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4350,2.0546 Clica per veure la ubicació.
Alçada:134 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Abril 2019


Emplaçada dins el bosc, a l'indret conegut com a Font del Forn, a llevant del veïnat de la Rierada, situat a l'extrem més nord-oriental del terme municipal de Molins de Rei, dins el Parc de Collserola. La font queda per sota de la pista que puja del veïnat de la Rierada a la font Furriola.


Sortim del nucli urbà de Molins de Rei en direcció a Vallvidrera per la carretera BV-1468 i al cap de dos quilòmetres arribem al veïnat de Sant Bartomeu de la Quadra. Aquí hem de trencar a l'esquerra i agafar la carretera de la Rierada, seguint les indicacions. Uns 1,7 quilòmetres més enllà travessem el veïnat de la Rierada, deixem a l'esquerra Can Castellví i continuem amunt per la carretera principal durant 230 metres més, fins que trobem a mà dreta el carrer Sibèria, una pista forestal de terra que seguim. Mig quilòmetre més endavant, un cop s'acaben les últimes cases, podem estacionar el vehicle i continuar a peu.


De seguida creuem un petit torrent secundari al mateix temps que l'ampla pista s'adreça al sud, remuntant tothora la riera de Vallvidrera que ens acompanya uns metres a la dreta. Només 125 metres més deixem un caminet que per la dreta baixa a buscar la font de Can Campreciós. Passem a frec de l'enrunada masia de Can Campreciós i poc més enllà anem a parar a un encreuament de camins; defugim el brancal de l'esquerra que duu a Can Modolell i fem pel que surt d'enfront, travessant el bonic pont de Can Modolell que salva la riera. Seguim per l'ampla pista forestal, en lleugera pujada. 600 metres més amunt hem d'estar atents i cercar un espai a l'esquerra que ens permeti baixar. La font queda uns 50 metres per sota de la pista, no hi ha camí evident, cal baixar una cinquantena de metres bosc a través.


El conjunt està format per una cisterna feta de maons vistos, de planta rectangular oberta pel damunt i metre i mig d'alçada. Aquest dipòsit s'omplia amb l'aigua que arribava per una canonada encastada a un costat. D'aquest dipòsit en surt un tub que alimenta la bassa situada per sota del nivell del terra.

A pocs metres hi ha les restes d'una antiga bòbila: un forn enterrat, una càmera de cocció i un munt de maons i totxos escampats pels voltants, segurament produïts aquí fa molts anys.

Es va trobar gràcies a la neteja i les indicacions que va fer en Jesús M.