Font del Torrent Fondo


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4319,2.0464 Clica per veure la ubicació.
Alçada:137 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Localitzem aquesta font al marge dret del Torrent Fondo de qui rep el nom, situat a l'extrem nord-oriental del terme municipal de Molins de Rei. Concretament la font queda al sud-est del veïnat de la Rierada i al nord-est del nucli de Sant Bartomeu de la Quadra.


Sortim del nucli urbà de Molins de Rei en direcció a Vallvidrera per la carretera BV-1468 i al cap de dos quilòmetres arribem al petit nucli de Sant Bartomeu de la Quadra. Aquí hem de trencar a l'esquerra i agafar la carretera de la Rierada, seguint les indicacions. Uns 1,4 quilòmetres més enllà, quan faltin uns 300 metres per arribar al veïnat de la Rierada, trobarem una pista forestal a la dreta barrada amb una cadena i amb un pal informatiu que ens assenyala la font del Torrent Fondo. Cal que estacionem el vehicle en un racó que no faci nosa i continuem a peu.


Prenem doncs aquesta pista que marxa inicialment en direcció nord-est. Al cap de 150 metres, a la sortida d'un revolt de dretes, cal trencar a l'esquerra per un planer camí carreter que porta direcció sud-est alhora que s'endinsa en el bosc. Abans de 200 metres arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra. El nou caminet ens aboca, 250 metres més enllà, a una clariana. Per l'esquerra arrenca un corriol descendent que baixa a buscar el torrent Fondo. Just a l'altra banda ens espera la font.


La font consisteix en una mena de dos esglaons adossats al marge, d'una mica més de mig metre d'amplada.

Al frontal només resta el forat de sortida de l'aigua, el broc ha desaparegut. Damunt del brollador principal n'hi ha un altre de més estret.

El bassal queda enfonsat per sota del nivell del torrent.

Aquesta font acostuma a estar colgada per les terres.