Font de la Xeringa


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4328,2.0499 Clica per veure la ubicació.
Alçada:139 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Localitzem aquesta rudimentària font en una zona molt emboscada i de difícil accés, al marge esquerre d'un petit torrent secundari. La font està emplaçada a l'extrem nord-oriental del terme municipal de Molins de Rei, concretament al sud-est del veïnat de la Rierada i al nord-est del nucli de Sant Bartomeu de la Quadra.


Sortim del nucli urbà de Molins de Rei en direcció a Vallvidrera per la carretera BV-1468 i al cap de dos quilòmetres arribem al petit nucli de Sant Bartomeu de la Quadra. Aquí hem de trencar a l'esquerra i agafar la carretera de la Rierada, seguint les indicacions. Uns 1,4 quilòmetres més enllà, quan faltin uns 300 metres per arribar al veïnat de la Rierada, trobarem una pista forestal a la dreta barrada amb una cadena i amb un pal informatiu que ens assenyala la font del Torrent Fondo. Cal que estacionem el vehicle en un racó que no faci nosa i continuem a peu.


Prenem doncs aquesta pista que marxa inicialment en direcció nord-est. Al cap de 150 metres, a la sortida d'un revolt de dretes, cal trencar a l'esquerra per un planer camí carreter que porta direcció sud-est alhora que s'endinsa en el bosc. Abans de 200 metres arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra. El nou caminet ens aboca, 250 metres més enllà, a una clariana. Per l'esquerra arrenca un corriol descendent que baixa a buscar el torrent Fondo. El creuem i a l'altra banda a la dreta deixem la font del Torrent Fondo. Pugem el talús per un corriol que fa ziga-zagues i ens porta a un camí més ample que ens talla i que fem a l'esquerra. De seguida defugim un camí que se'n va per la dreta i continuem en direcció nord. Un centenar de metres més endavant ens adrecem a l'est i una mica més de 200 metres més enllà ho fem al sud-est. Aquí trobem un parell de petites cisternes d'obra a banda i banda del camí, separades pocs metres una de l'altra, i una cinquantena de metres més enllà, abans de creuar un petit torrent, trobarem la font.


La part visible de la font la formen un tub llarg de plàstic que condueix l'aigua de l'interior de la muntanya fins un bidó cilíndric de plàstic enfonsat al terra.

De la part central del bidó en surt un altre tub que porta l'aigua muntanya avall.

Uns metres al nord i a peu de camí podem trobar un parell de cisternes d'obra. Podria tractar-se de l'antiga font abans que fos canalitzada tal com la veiem avui dia.