Font de l'Àngel


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3048,1.0046Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,007 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019
Caminades:
I-289  Clica per enllaçar amb la caminada I-289.


Localitzada a quilòmetre i mig a llevant del nucli urbà de Prades, a escassos 65 metres a ponent de l'ermita de l'Abellera. La font queda un xic enlairada per sobre del camí que porta de la zona de lleure a l'ermita.


Si sortim de Prades per la carretera T-704 en direcció a Capafonts, de seguida trobarem una pista cimentada a l'esquerra que ens durà a l'àrea de lleure de l'Abellera on podrem estacionar el vehicle.


Ja a peu deixem a mà dreta unes taules de pícnic i seguim per un camí que surt d'enfront cap a l'ermita. A l'esquerra ens queda una altra zona de lleure i tot seguit trobem a la dreta un plafó informatiu des d'on gaudim d'excel·lents vistes. Només 10 metres més endavant ens queda la font de l'Àngel a l'esquerra. Un cartell de fusta ens l'assenyala i uns esglaons de pedra ens faciliten l'accés.


La font queda en un petit replà enlairat uns dos metres per sobre del camí. Es tracta d'una paret de pedra vermella, característica de la zona, adossada al marge de la muntanya. L'aigua raja regulada per una moderna aixeta de polsador i cau a una pica de pedra buidada de forma rectangular i d'una sola peça que descansa en un pedestal.

Al capdamunt del frontal hi ha una llosa amb el nom de la font pintat de color blanc, malgrat que molt desdibuixat.