Font de l'Ermita de l'Abellera


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3049,1.0053Clica per veure la ubicació.
Alçada:997 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019
Caminades:
I-289  Clica per enllaçar amb la caminada I-289.


Emplaçada davant mateix de l'ermita de l'Abellera, situada a quilòmetre i mig a llevant del nucli urbà de Prades, en plenes Muntanyes de Prades.


Si sortim de Prades per la carretera T-704 en direcció a Capafonts, de seguida trobarem una pista cimentada a l'esquerra que ens durà a l'àrea de lleure de l'Abellera on podrem estacionar el vehicle.


Ja a peu deixem a mà dreta unes taules de pícnic i seguim per un camí que surt d'enfront cap a l'ermita. A l'esquerra ens queda una altra zona de lleure i tot seguit trobem a la dreta un plafó informatiu des d'on gaudim d'excel·lents vistes. Només 10 metres més endavant ens queda la font de l'Àngel a l'esquerra. Continuem cap a l'ermita per un passadís empedrat que circula entre la cinglera i una barana de pedra i ferro que ens protegeix. S'accedeix al recinte per una porta que hi ha a l'entrada de la balma. Un cop franquejada l'entrada al recinte ens apareix l'ermita de l'Abellera, emplaçada a redós d'una balma i encerclada per una barana de pedra. A mà esquerra ens queda la font.


Bonica font. Queda sota la gran balma que cobreix l'ermita, en un espai rectangular i enclotat mig metre, amb dos esglaons en angle recte que ens permeten baixar-hi. Una aixeta de polsador encastada a la paret rocallosa aboca l'aigua a una pica de pedra i forma semicircular de mig pam d'alçada.

A l'esquerra i a un nivell superior de l'aixeta podem veure el brollador original; un forat a la roca amb senyals evidents del pas de l'aigua durant molts anys.

A la dreta hi ha un banc de pedra arrambat a la balma que li fa de respatller.