Font de Sentfores


Sant Martí de Tous (Anoia )
Coordenades GPS:41.5558,1.5341Clica per veure la ubicació.
Alçada:425 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Abril 2019


Es troba situada aproximadament a un quilòmetre als afores del nucli urbà pel sud-est, per sota de la pista que porta al Santuari de la Mare de Déu de Sentfores.


Ens situem a l'extrem est del poble, al carrer del Bisbe Morgades. Aquí prenem la pista forestal que duu a l'ermita de Sentfores i que inicialment marxa en direcció est. Al cap de 350 metres defugim el camí que surt per la dreta i mena al cementiri, 300 metres després travessem el pont que salva la riera, passat el qual rebutgem el primer brancal que se'n va per la dreta immediata i agafem el següent que arrenca per la dreta. Circulem ara en sentit sud, encarant-nos mica en mica al sud-est. 350 metres més endavant passem a frec del mas de Sentfores de Baix i un centenar de metres més enllà abandonem la pista i girem a la dreta. De seguida ens queda una esplanada a l'esquerra amb una bassa; és la font de Sentfores.


A mitjans del segle XX van protegir la font amb una caseta d'obra, actualment no és visible per la vegetació, que condueix l'aigua a una bassa o dipòsit de planta rectangular de formigó ple d'aigua.