Font de Cal Carreras


Copons (Anoia )
Coordenades GPS:41.6363,1.4959Clica per veure la ubicació.
Alçada:512 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Emplaçada a ponent del nucli urbà de Copons, al marge del camí de Ca l'Arnau, davant de l'encreuament amb el camí que duu a la masia de Cal Fegó. La font queda escassos 90 metres més amunt de la font de Viladases.


Per anar a la font cal apropar-nos a l'extrem nord del nucli urbà i prendre la carretera de Veciana, la BV-1005. Al cap de 1,2 quilòmetres cal trencar a l'esquerra per una pista forestal de terra en bon estat de conservació. Sense deixar en cap moment la pista principal, quan portem 1,75 quilòmetres arribem a una bifurcació; seguim pel brancal de l'esquerra. 300 metres més endavant passem a frec de Cal Salvadoret que deixem a la dreta alhora que també defugim un camí que surt per la dreta. 600 metres després, quan siguem davant del trencall que porta a Cal Fegó, serem al costat de la font de Cal Carreras que ens queda al marge del camí i a mà esquerra.


Font aïllada al marge del camí.

L'aigua raja d'un tub encastat a un petit mur bastit en pedra lligada amb morter de calç, de mig metre d'alçada. Té un forat al costat, corresponent a una de les reformes quan va patir la font. L'aigua cau damunt d'una pedra situada al costat d'un clot.

A escassos metres de distància de la font hi ha una barraca de vinya de pedra seca.

La font era utilitzada pels propietaris de la masia de Cal Carreras per ús domèstic i per regar els horts. També hi anaven a refrescar-se els pagesos de la zona i els vianants que passaven pel camí.