Font de Torredenusa o Torredenuça


Rubió (Anoia )
Coordenades GPS:41.6233,1.5523Clica per veure la ubicació.
Alçada:432 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Localitzada en el pla de Rubió, situat a l'extrem sud-occidental del terme municipal de Rubió. La font es troba a la llera esquerra del torrent de Can Morera o riera de Rubió, segons quin mapa es miri, a escassos 200 metres al nord-est del mas de Torredenuça de qui rep el nom.


Si anem per l'autovia A-2, quan siguem a l'alçada de Jorba, cal que agafem la carretera C-1412a en direcció a Copons i Calaf. Al cap de 1,6 quilòmetres hem de trencar a la dreta per la carretera BV-1037 que duu a Rubió, 2,1 quilòmetres després abandonem la carretera i girem a la dreta per una pista cimentada en direcció a l'Espelt. Al cap de 350 metres, just abans de creuar la riera, podem estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.


Ja a peu i abans de creuar la riera hem de prendre un camí de terra que arrenca per la dreta, assenyalat amb les franges blanques i vermelles corresponents al GR. El camí és planer i circula en sentit sud-oest, en paral·lel amb la riera que ens acompanya a l'esquerra. Seguim l'agradable caminet durant una mica més de 200 metres, fins que ens aboca a una clariana on a mà dreta hi tenim una taula amb bancs per fer-hi un mos i a l'esquerra, a l'altra banda de la riera, la font, ben visible. Una passera de ciment ens permet creuar a l'altra banda amb comoditat.


L'aigua brolla per un broc de ferro encastat a la part baixa d'un mur transversal obrat en pedra lligada i cau al terra formant un petit bassal des d'on s'escola fins la riera.

Al capdamunt d'un pal hi tenim un bonic plafó que simula un mosaic de rajoles. Hi trobem el nom de la font, una advertència de que l'aigua no és tractada i l'escut del poble de Rubió.

Per davant de la font hi passa el GR-7, el sender de Gran Recorregut que creua la península Ibérica. És una part del sender europeu E 4, que recorre Europa des de la illa de Xipre fins al Marroc, passant per Catalunya on hi entra per l'Alt Urgell i surt al massís dels Ports, ja a les comarques del Baix Ebre i Montsià.