Font de la Vila Vella


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3084,0.9823Clica per veure la ubicació.
Alçada:934 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Emplaçada als afores de la vila per l'oest, a peu de l'antic camí de Prades a Cornudella, entre camps de conreu. La font es troba just passat el riu de Prades a mà dreta.


Per accedir a la font sortim del nucli urbà de Prades en direcció a Cornudella per la carretera T-701. Quan portem 350 metres des de que hem deixat enrere la carretera que duu a Capafonts i la Febró, trenquem a l'esquerra per una pista cimentada que baixa a buscar el riu, al qual hi arribem 200 metres més avall. Només 20 metres després d'haver travessat el riu som al costat de la font que ens queda a mà dreta.


Un rètol metàl·lic amb el nom de la font ens assenyala la seva ubicació.

El conjunt de la font queda en un petit replà empedrat per sota del camí, amb uns esglaons de pedra ens permeten baixar-hi amb comoditat.

Es tracta d'un mur adossat al marge i obrat amb carreus de pedra. La part central queda un xic endarrerida respecte els laterals i és on hi ha el frontal de la font. L'aigua brolla per un broc de ferro a pam i mig d'alçada i omple una pica de forma rectangular buidada a la pedra.

Per davant de la font hi passa l'etapa 7 del sender GR-171 que transcorre entre el santuari de Pinós i els Ports.