Font del Pu


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3036,0.9732Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,028 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Localitzada dins el bosc, a uns 1,5 quilòmetres al sud-oest en línia recta del nucli urbà, entre la granja de Castellots i el Pla de la Guàrdia.


Iniciem la sortida a la plaça Major de Prades. Seguim pels carrers Major i de l'Aigua, creuem la carretera T-701 i un cop a l'altra banda continuem pel Camí Vell de Reus que surt a la nostra dreta. De seguida travessem el riu de Prades pel pont medieval i un centenar de metres després passem a frec de la Creu de Terme. A partir d'aquí ja no hi ha cases, circulem entre camps de conreu per una ampla pista en direcció sud/sud-oest, obviant diferents camins que ens menen a banda i banda. Al cap de 550 metres arribem a una bifurcació; defugim el ramal de l'esquerra que duu a la font del Cap del Pla i fem a la dreta. 450 metres més endavant abandonem la pista i trenquem a la dreta per un camí que marxa en sentit nord-oest i que 230 metres més amunt ens aboca a una altra pista forestal que ens talla; a la dreta aniríem a la granja de Castellots, nosaltres la prenem a l'esquerra, en pujada. Uns 850 metres més enllà arribem a un eixamplament del camí on a mà esquerra hi trobem una taula de pedra i a la dreta la font.


Un rètol de fusta en anuncia la font en lletres verdes i alhora ens informa que fou restaurada l'agost de l'any 2000.

La font queda en un replà situat dos metres per sota de la pista, uns esglaons ens permeten baixar-hi amb comoditat.

La seva construcció és senzilla; una paret de pedra amorterada amb un broc de ferro al capdamunt d'on brolla un bon doll d'aigua que cau a un bassal quadrat de pedra que sobresurt mig pam del terra.

L'aiguaneix de la font el podem trobar uns metres més amunt del camí a mà esquerra.