Font del Victorino


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.2970,0.9967Clica per veure la ubicació.
Alçada:960 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Localitzada a quilòmetre i mig al sud/sud-est en línia recta del nucli urbà de Prades, a la zona coneguda com les Deveses. La font queda per damunt de la pista forestal de les Deveses que comunica amb el veïnat dels Perers.


Per accedir-hi sortim de Prades en direcció sud per de la carretera T-704 que va de Prades a la Febró. Després d'una llarga recta de 1,8 quilòmetres, deixem a la dreta la font del Cap del Pla, tot seguit descrivim una corba d'esquerres i a continuació una altra de dretes, passada la qual trobarem a mà esquerra un trencall, això és aproximadament el punt quilomètric 34,9. Aquí cal abandonar la carretera i prendre una ampla pista forestal de terra que surt per l'esquerra. De seguida som en una bifurcació que fem a l'esquerra, és el camí de les Deveses. Al cap de 750 metres defugim un ramal que se'n va per la dreta i una cinquantena de metres més endavant estacionem el vehicle.
Ja a peu abandonem l'ampla pista i trenquem a l'esquerra per un corriol que circula en paral·lel amb la pista, per damunt d'aquesta. Una seixantena de metres més enllà trobem un pal informatiu que ens assenyala la font, només cal pujar per un sender esglaonat que surt per l'esquerra i ens atansa a la font.


Un cartell de fusta pintat de color blanc amb lletres verdes ens anuncia que hem arribat a la font del Victorino.

Senzilla però bonica font boscana. Es troba en un replà enlairat respecte del camí, acompanyada d'una bassa i un banc de pedra per seure, tot molt ben endreçat.

La font és un broc de pedra que surt del marge per on raja l'aigua que cau a un bassal arran del terra i alimenta la bassa que hi ha al costat.