Font d'en Grau


Prades (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3110,0.9893Clica per veure la ubicació.
Alçada:943 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Es localitza a l'extrem nord del nucli urbà de Prades, a la zona del Parc de la Font d'en Grau, que es troba delimitat per la carretera T-700 que duu a l'Espluga, el carrer Colomers i el barranc dels Bassots.

Al carrer Colomers disposem d'un ampli aparcament. Des d'aquí mateix surten unes escales que esdevenen una rampa i ens atansa a la font.


La font queda inserida en el robust mur de pedra que sustenta les terres, aixoplugada sota un arc de mig punt bastit amb grans carreus de pedra vermella ben escairada i emmarcat amb pedres irregulars disposades en forma de plec de llibre. Al fons hi ha un mur cec obrat amb carreus de pedra on s'hi ubica la sortida de l'aigua mitjançant un broc de ferro encastat a mitja alçada. Sota el brollador hi tenim una pica rodona de pedra buidada que descansa en un pedestal, també de pedra i forma cilíndrica.

A banda i banda flanquegen l'entrada dos bancs de pedra per seure arrambats als laterals que els hi fan de respatller.

L'aigua de la font d'en Grau sempre ha estat molt apreciada, tant és així, que se li atribueixen propietats medicinals.

Degut al creixement de la vila, font d'en Grau ha quedat inclosa dins el nucli urbà, però antigament quedava allunyada i isolada. Disposava de dos brolladors disposats a dos nivells i la seva aigua desguassava al barranc dels Bassots.