Font de Dalt


Vallclara (Conca de Barberà )
Coordenades GPS:41.3738,0.9804Clica per veure la ubicació.
Alçada:642 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Es localitza dins el bosc, als afores del poble pel sud. La font queda a peu de la pista que duu a la Plantada i a les Cometes, a escassos metres a ponent del corral del Xival.


Per accedir-hi ens apropem a la placeta de la Font, situada a l'extrem sud del nucli urbà, a tocar del Pont Vell que salva el riu de Milans. Aquí deixem a la dreta la bonica font Vella i creuem l'esmentat pont. Un cop a l'altra banda seguim per una pista forestal de terra que arrenca per la dreta en direcció més aviat sud-oest i per dins el bosc. 200 metres després rebutgem un camí que se'n va per la dreta alhora que ens adrecem al sud. Només 125 metres més enllà som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


Si no es coneix la ubicació pot passar desapercebuda, doncs està coberta d'heures. Podeu prendre com a referència una paret de pedra seca que hi ha uns 3 o 4 metres per damunt de la font.

Es tracta d'una senzilla font adossada al marge, formada per un broc de ferro que surt d'entre unes pedres i una pica de pedra a sota.

Segons expliquen els veïns, només raja en episodis molt plujosos.