Font de la Teula


Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà )
Coordenades GPS:41.3505,1.0220Clica per veure la ubicació.
Alçada:687 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Emplaçada dins l'àrea d'esbarjo que duu el seu nom, situada al punt quilomètric 10,7 de la carretera T-700 que va de l'Espluga de Francolí a Prades, a uns 6,5 quilòmetres de Poblet.


Hem d'arribar al monestir de Poblet. Del davant de l'entrada principal del monestir prenem la carretera T-700 cap a Prades. Al cap d'uns 6,5 quilòmetres veurem a mà esquerra una àrea de pícnic i també la font.


L'agradable zona de lleure queda entre la carretera i el barranc del Tillar. Disposa d'unes 10 taules amb bancs de pedra i moltes barbacoes, tot en un indret ben ombrejat i acollidor.

El conjunt de la font és tot ell obrat en pedra del país, està compost per una terrassa empedrada de forma semicircular, delimitada per un costat per un muret que alhora fa de banc corregut per seure. Al mig queda la font, la qual sobresurt del muret i és rematada en forma arrodonida.

Per tal d'aprofitar millor l'aigua, cal prémer un polsador situat la dreta de la font si volem que ragi. L'aigua brolla per dos brocs de ferro al mateix nivell i separats mig metre entre ells i cau a una llarga pica.