Font del Molí


Capafonts (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.2985,1.0391Clica per veure la ubicació.
Alçada:679 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


La font es localitza a només 1 quilòmetre a l'est/nord-est del poble de Capafonts, a només una cinquantena de metres del Pont Vell que salva el riu Brugent. La font queda a peu del sender que uneix Capafonts amb Farena seguint el curs del riu.


Per accedir-hi sortim del poble de Capafonts per la carretera TV-7041 en direcció a Farena i Mont-ral. Al cap de 300 metres trenquem a l'esquerra per una pista cimentada assenyalada com a ermita de Barrulles. 175 metres després abandonem el ciment i girem a la dreta per un camí carreter que marxa entre camps de conreu en direcció est. El següent tram millor fer-lo a peu.


300 metres més endavant rebutgem un camí que surt per la dreta i seguim tot mantenint la direcció. Defugim algun caminet que es fica dins dels camps, passem pel costat d'alguna bassa de reg, sempre amb conreus a banda i banda. Mig quilòmetre més tard som al costat del pont Vell que ens queda a la dreta, el qual travessem. Un cop a l'altra banda hem de continuar per un caminet que surt per l'esquerra, poc després arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra i en no res som al costat de la font que ens queda a mà dreta.


A peu de camí i davant la font hi ha una bigueta de fusta que ens l'assenyala.

La font queda entre una construcció d'obra i pedra arrebossada i la soca d'un arbre. Està formada per una petita paret de pedra amorterada de no més de pam i mig d'alçada amb pedres amuntegades al damunt. De la part inferior surt un atrotinat broc de ferro per on raja l'aigua que cau directament al terra formant un bassal que s'escola camí avall.

El més destacable d'aquest entorn del riu Brugent és el Pont Vell, també conegut com Pont del Camí Reial. Es tracta d'un pont de pedra d'origen medieval que fou restaurat l'any 2003.