Font de l'Ermita de Barrulles


Capafonts (Baix Camp )
Coordenades GPS:41.3060,1.0379Clica per veure la ubicació.
Alçada:761 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


La font es localitza sota les escales de l'ermita de la Mare de Déu de Barrulles, situada a quilòmetre i mig al nord-est del poble de Capafonts.


Per accedir-hi sortim del poble de Capafonts per la carretera TV-7041 en direcció a Farena i Mont-ral. Al cap de 300 metres trenquem a l'esquerra per una pista cimentada assenyalada com a Ermita de Barrulles. Sense deixar la pista en cap moment veurem com més endavant esdevé de terra, però en bon estat i apta per a qualsevol vehicle. 1,9 quilòmetres més endavant arribem a una esplanada on podem estacionar el cotxe. La font queda just sota les escales que pugen a l'ermita.


Bonica font obrada en pedra, formada per un cos superior amb un arc rodó dovellat cegat on al mig hi trobem la sortida de l'aigua mitjançant un broc de pedra.

Cal destacar la pica rodona feta de pedra buidada d'una sola peça.

En quan a l'ermita, té origen possiblement ja a l'època del repoblament del segle XII. L'edifici és d'una nau de planta rectangular. La reconstrucció-restauració permet veure el tipus de parament, de carreuó i paredat de reble. Coberta actualment amb teulada a dues vessants. Porta d'arc rodó dovellat, amb dues petites finestres, una a cada costat d'ella. Sobre la façana, espadanya de pedra amb una campana.