Font Fresca


Alcover (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.2605,1.1621Clica per veure la ubicació.
Alçada:229 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Es localitza als afores del nucli urbà pel sud-oest, al marge dret del riu Glorieta i uns 550 metres aigües amunt del pont de la carretera de Reus.


Per accedir-hi apropem-nos a l'extrem sud-oest del nucli urbà, concretament davant de les piscines municipals, situades a l'avinguda Miquel Martí i Pol. Deixem les piscines a la dreta, també el carrer de les Rodes a l'esquerra, abandonem l'avinguda Miquel Martí i Pol i girem a la dreta per un carrer sense nom que marxa en sentit sud-oest. Aviat passem a frec d'una sèquia que ens queda a l'esquerra i al cap de 300 metres s'acaba l'asfalt i esdevé un camí de terra. El camí està arranjat com a passeig, amb bancs per seure, voreres i ben delimitat per murets de pedra i baranes de ferro. Només 30 metres més enllà trobarem a mà esquerra una passera de pedra i ciment que salva el riu i ens aboca a la font Fresca.


El conjunt de la font es troba a redós d'un robust mur de pedra que reté les terres i alhora li fa de frontal. L'aigua brolla de la part baixa a través d'un broc de pedra i omple un bassal de pedra, després desguassa al riu que té a tocar.

A l'esquerra del brollador hi ha una mena de canal obert que ressegueix el mur.

Al capdamunt de la font hi tenim un atrotinat cartell de plàstic amb el nom de la font i l'advertència de que l'aigua no té garanties sanitàries.
Segurament si li preguntem a qualsevol alcoverenc o alcoverenca per una font del terme, ens duria a aquesta.

La font fa honor al seu nom i hi raja una aigua força fresca i difícilment la veurem estroncada.

Es troba en un paratge força tranquil i bonic, molt a prop del poble. Molta gent s'hi arriba fent un passeig, hi va a omplir l'ampolla d'aigua o s'hi atura a descansar una mica.

A uns 200 i 220 metres riu avall trobarem les fonts del Mig i de Baix o Tercera respectivament.