Font del Mig


Alcover (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.2595,1.1643Clica per veure la ubicació.
Alçada:228 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Es localitza als afores del nucli urbà pel sud-oest, al marge dret del riu Glorieta i a uns 350 metres aigües amunt del pont de la carretera de Reus.


La font queda 200 metres aigües avall de la font Fresca i a només 20 metres de la font de Baix o Tercera.


Per accedir-hi apropem-nos a l'extrem sud-oest del nucli urbà, concretament davant de les piscines municipals, situades a l'avinguda Miquel Martí i Pol. Deixem les piscines a la dreta, també el carrer de les Rodes a l'esquerra, abandonem l'avinguda Miquel Martí i Pol i girem a la dreta per un carrer sense nom que marxa en sentit sud-oest. Aviat passem a frec d'una sèquia que ens queda a l'esquerra i al cap de 300 metres s'acaba l'asfalt i esdevé un passeig arbrat i ben arranjat.


En aquest punt arrenca per l'esquerra un caminet de terra que circula en sentit llevant i paral·lel amb el riu Glorieta que portem a la dreta. 175 metres més endavant trobarem a mà dreta una passera de ciment que salva el riu. Just a l'altra banda i a mà dreta ens queda la font del Mig i a escassos 20 metres a l'esquerra tenim la font de Baix o Tercera.


Es tracta d'una petita paret transversal obrada en pedra, d'escassos dos pams d'alçada, al mig de la qual hi ha una pedra que destaca on s'hi ubica el broc de ferro per on raja l'aigua que cau directament al terra formant un bassal.

A banda i banda del brollador arrenquen altres dues parets en angle obert que delimiten l'espai.

A la pedra on brolla la font hi podem veure una inscripció gravada amb la data 1714.

El dia de la nostra visita l'aigua estava enclotada i no es podia veure el broc, doncs aquest quedava per sota.