Font de Baix o Tercera


Alcover (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.2596,1.1646Clica per veure la ubicació.
Alçada:228 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Es localitza als afores del nucli urbà pel sud-oest, al marge dret del riu Glorieta i a uns 330 metres aigües amunt del pont de la carretera de Reus.

La font queda 220 metres aigües avall de la font Fresca i a només 20 metres de la font del Mig.


Per accedir-hi apropem-nos a l'extrem sud-oest del nucli urbà, concretament davant de les piscines municipals, situades a l'avinguda Miquel Martí i Pol. Deixem les piscines a la dreta, també el carrer de les Rodes a l'esquerra, abandonem l'avinguda Miquel Martí i Pol i girem a la dreta per un carrer sense nom que marxa en sentit sud-oest. Aviat passem a frec d'una sèquia que ens queda a l'esquerra i al cap de 300 metres s'acaba l'asfalt i esdevé un passeig arbrat i ben arranjat.


En aquest punt arrenca per l'esquerra un caminet de terra que circula en sentit llevant i paral·lel amb el riu Glorieta que portem a la dreta. 175 metres més endavant trobarem a mà dreta una passera de ciment que salva el riu. Just a l'altra banda i a mà dreta ens queda la font del Mig i a escassos 20 metres a l'esquerra tenim la font de Baix o Tercera.


La identificarem fàcilment, doncs resta al costat d'una alzina que creix en horitzontal.

Hi ha gent que l'anomena 'La Tercera Font" donada la seva ubicació respecte la font Fresca i la font del Mig.

Malauradament es troba en estat de deixadesa i coberta de vegetació. Malgrat tot raja i podem apreciar el seu broc de ferro en forma de mitja canya encastat a una pedra. El bassal ple d'aigua no ens permet atansant-se al brollador.