Font del Barber


La Riba (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3198,1.1787Clica per veure la ubicació.
Alçada:232 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2019


Emplaçada als afores del poble pel nord, a la riba esquerra del riu Brugent.


La trobarem fàcilment. Si venim de Reus per la carretera C-14, un cop arribem a l'alçada de La Riba cal desviar-se a la dreta per entrar a la població. Passarem per sota la carretera que hem abandonat i 300 metres després hem de girar a l'esquerra pel carrer de la Fàbrica que al mateix temps és la carretera TV-7044 que duu a Farena. Al cap de 200 metres trobarem un trencall a mà dreta on hem de mirar d'estacionar el vehicle.


D'aquí estan trobarem unes escales que baixen a buscar el riu. Un cop al riu disposem d'una passera de pedra que el salva i ens aboca directament a la font.


La font presideix una terrassa rectangular enlairada un xic per sobre de la llera esquerra del riu Brugent, tota ella empedrada i delimitada per murets baixos que alhora fan de barana i també de banc per seure.

A la part central de la terrassa s'erigeix la font, formada per una paret esglaonada a dos nivells on al centre hi ha l'aixeta que regula la sortida de l'aigua, a sota tenim la pica semicircular que la recull.