Font del Blai


La Riba (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3194,1.1760Clica per veure la ubicació.
Alçada:257 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Emplaçada dins el nucli urbà de la Vila, a la part alta del parc que porta el seu nom. S'hi accedeix des del carrer de la Fàbrica.


Diferents trams d'escales van pujant a les terrasses del parc. En una d'elles veurem un mosaic de rajoles de ceràmica amb una fletxa vermella que ens assenyala la font.


La font queda adossada a un mur de pedra que sustenta les terres. Es tracta d'una construcció d'obra arrebossada en forma de volta de canó emmarcada amb pedres trapezoidal, d'una mica més d'un metre d'amplada per gairebé dos d'alçada. El seu frontal cec, de pedra, queda endarrerit i és on s'hi ubica la sortida de l'aigua. Aquesta raja per la boca d'un deteriorat cap de lleó de pedra esculpida, cau primer a una pica semicircular i després vessa a una segona pica, també semicircular, més gran i a un nivell inferior.

Construïda l'any 1949 pels Amics de La Riba. Antigament estava embellida amb un cap de lleó que ara està malmès.

A la placeta inferior hi ha una altra font.

La font del Blai, malgrat estar voltada de fàbriques, magatzems, una partida de terra convertida en habitatge i la carretera, manté la seva independència i l'aïllament, és a dir, conserva encara l'harmonia entre la natura i la mà de l'home.

El parc on està emplaçada la font està compost per marges de pedra més o menys seca, caminals amb escales diverses, dues placetes a diferents nivells, murs industrials de contenció i molta ombra.