Font Calenta


Farena (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3109,1.0842Clica per veure la ubicació.
Alçada:584 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2019


Localitzada a 150 metres al sud-oest en línia recta del bonic poble de Farena, situada a la llera esquerra del riu Brugent.


Des de Reus haurem arribat a Farena per la carretera TV-7044. Un cop aquí, deixem a l'esquerra el petit llogaret i seguim la carretera en direcció a Capafonts. Just 425 metres més endavant, quan falten escassos 50 metres per travessar el riu Brugent, trobarem a mà esquerra unes escales de fusta. Haurem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.


Ja a peu baixem per les escales de fusta que un cop a baix esdevenen un corriol. Trobarem un rètol metàl·lic que ens assenyala la direcció a seguir per anar a la font. Aquesta resta a escassos 40 metres de la carretera.


Senzilla però agraïda font. Es tracta d'una petita paret de pedra, d'uns dos metres d'amplada per mig d'alçada. L'aigua raja gairebé arran del terra per dos tubs de ferro disposats a mig pam de distància l'un de l'altre i forma un bassal que desguassa al riu.

Damunt la font hi ha un rètol de ferro pintat de verd amb lletres blanques on hi figura el nom de la font i una placa en record a en Macià Mallol i Soler, qui ajudat pels seus néts, va recuperar la font.

Aquesta font va desaparèixer a les riuades del riu Brugent de l'any 1994 i va ser recuperada posteriorment per Macià Mallol i els seus néts.
Tradicionalment no es feia servir tant ja que la Font Fresca proporciona aigua de millor qualitat.