Font Freda


Miramar (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3508,1.2318Clica per veure la ubicació.
Alçada:584 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Maig 2019


Localitzada dins el bosc, a 200 metres al sud-est en línia recta del petit llogaret de Miramar. La font està emplaçada a la zona de la Gometa, molt a prop del barranc de la Font Freda.


Si anem de Valls a Montblanc per la carretera N-240, quan siguem a l'alçada del punt quilomètric 27,2 cal trencar a la dreta per una estreta carretera que puja al llogaret de Miramar. 1,75 quilòmetres més amunt, just a mig revolt de dretes, cal estacionar el vehicle i seguir a peu per un corriol descendent que arrenca per la dreta. El sender està força fressat i ens aboca, 175 metres més avall, a la font Fresca que ens resta a l'esquerra del sender.


Es tracta d'una construcció d'obra arrebossada. La font queda enclotada un metre per sota del nivell del sòl, aixoplugada sota una volta de mig punt i amb unes escales flanquejades per dues parets a modus de passadís que ens permeten baixar-hi amb comoditat.

A la part baixa de la paret del fons hi tenim una simple aixeta de maneta per on raja l'aigua i una pica quadrada de ciment arran del terra que la recull.

Davant la font i darrere d'una tanca hi ha una bassa de reg que s'alimenta del sobrant de la font.