Font d'en Cervelló


Figuerola del Camp (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3548,1.2454Clica per veure la ubicació.
Alçada:452 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2019


Emplaçada a uns dos quilòmetres i mig al sud-oest de Figuerola del Camp. La font queda per sota de la pista cimentada que duu a Miramar i al marge dret del barranc d'en Cervelló o del torrent dels Masos, segons quin mapa es miri.


Sortim de Figuerola del Camp pel sud-oest, pel carrer Sant Antoni. Un cop hem deixat enrere les últimes cases del poble engeguem per una carretera secundària en direcció sud al començament, seguint els senyals que ens indiquen Miramar. Circulem entre camps de conreu en sentit més aviat sud-oest. 2,5 quilòmetres més endavant entrem en un bosc al mateix temps que descrivim un ample revolt a l'esquerra, som damunt del torrent d'en Cervelló. A mà esquerra queda una petita esplanada on hi trobarem unes escales que baixen a la font.


El conjunt de la font són dos robusts murs obrats en pedra lligada; el de més a l'esquerra sustenta la carretera i acull dues canalitzacions per on travessen les aigües del torrent, el de la dreta té forma còncava i reté les terres de l'esplanada superior. Unes escales de pedra ens permeten baixar-hi amb comoditat.

A la part baixa del mur principal és on s'hi ubica la font. L'aigua raja per un forat a la part de baix del mur i cau al terra des d'on s'escola al torrent.

Damunt la font hi ha una llosa de pedra amb el nom de la font gravat i sobre seu una de més petita on hi podem llegir la data 1985, possiblement l'any d'alguna de les restauracions. Ambdues plaques estan acompanyades d'unes rajoles de colors rosa i verd.