Font de Cabarrà


Cabra del Camp (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3966,1.2817Clica per veure la ubicació.
Alçada:487 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2019


Emplaçada al peu de la muntanya de Cabarrà, a la vessant que mira cap el poble i a poca distància del torrent de Cabarrà o barranc del Cogulló, segons quin mapa es miri.


Si venim del Pla de Santa Maria per la carretera TP-2311, poc abans d'arribar a Cabra del Camp, aproximadament al punt quilomètric 3,2 ens desviem a la dreta i continuem uns metres en direcció al nucli urbà d'aquesta població. Al cap de només 100 metres cal girar a la dreta, travessar la rasa de la Fonollosa i continuar per una pista cimentada que marxa en sentit més aviat nord-est. Sense deixar la pista, mig quilòmetre més enllà serem al costat de la font que ens queda a mà dreta.


El conjunt de la font es troba en una gran terrassa esglaonada i enrajolada, situada al costat de la pista, delimitada per murs de pedra i una barana de fusta. Disposa d'una taula amb bancs de fusta per poder fer-hi un àpat.

La font queda a l'extrem inferior. Una jardinera raconera obrada en pedra li fa de frontal. L'aigua brolla per un tub de ferro i omple una basseta rodona.

Al costat de la font hi ha una llosa de pedra amb el seu nom i la data 2000, possiblement l'any de la seva restauració.