Font de la Creu


Cabra del Camp (Alt Camp )
Coordenades GPS:41.3955,1.2756Clica per veure la ubicació.
Alçada:493 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2019


Emplaçada al bell mig del nucli urbà, al raval de la Creu, al costat mateix del bonic edifici modernista de la cooperativa agrícola, en un raconet amb bancs per seure i jardineres que harmonitzen l'espai.


La font és construcció d'obra arrebossada en forma de caseta pintada de groc i gris, amb la base quadrada i teuladeta a dues vessants, rematada per un frontis triangular i coronada per una creu de ferro.

Les tres canelles per on raja l'aigua estan collades a una gran pedra a la part baixa del frontal a través de rosetons esculpits a la mateixa pedra i pintats de colors. Disposades a pam i mig l'una al costat de l'altre, son de metall i colzades, representen el cap d'algun animal. A la de més a l'esquerra avui dia hi raja aigua de la xarxa municipal regulada per un polsador, les altres dues encara brollen aigua no tractada. A sota una pica rectangular de pedra recull l'aigua.

Es tracta d'una antiga font, tal com ho demostra una rajola al capdamunt del frontal on hi podem veure el seu nom i l'any de construcció, 1878.
L'aigua sobrant es canalitza a través d'un canal semi-obert que transcorre a frec de les cases del carrer i alimenta un abeurador que queda al capdavall del carrer, just a la cantonada amb la plaça de la Creu.