Font del Pi


Pira (Conca de Barberà )
Coordenades GPS:41.4207,1.1995Clica per veure la ubicació.
Alçada:393 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Maig 2019


Localitzem la font dins l'àrea de lleure urbana del mateix nom, situada al barri de Miralpeix de Pira, als peus del Tossal de la Bala (on també hi ha una zona d'acampada). Això queda als afores del poble per l'oest.


Si venim de Montblanc per la C-241d que creua la població, al poc de començar les primeres cases del poble trobarem una desviació a l'esquerra, és el carrer de la Font del Pi. Prenem aquest carrer fins al final que mor 65 metres després en un altre que ens talla. Davant nostre hi ha un bosc i ja podem veure la font a escassos 10 metres del carrer.


La construcció de la font és tota ella obrada amb pedra del país lligada. Presenta un mur frontal d'uns quatre metres d'amplada i entre dos i dos i mig d'alçada, la part central és més alta, en forma de muntanyeta. A banda i banda arrenquen dos contraforts en angle obert. Un banc de pedra ressegueix tot el contorn dels murs que alhora li fan de respatller.

A la part central del frontal és on s'hi ubica la sortida de l'aigua regulada per una aixeta de polsador i cau a una pica integrada al banc.

El nom de la font del Pi ve degut a la seva ubicació enmig del pinar.

L'àrea de lleure disposa de diferents taules i bancs per seure.