Font de Santa Anna


Breda (Selva )
Coordenades GPS:41.7425,2.5620 Clica per veure la ubicació.
Alçada:191 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juny 2019


Localitzem la font a escassos 50 metres de l'ermita de Santa Anna, situada aquesta en un petit turó, just a l'entrada del poble venint de Riells i Viabrea.


Si venim des del sud per la carreta GI-522, a l'entrada al poble trobarem a la dreta el camí de Santa Anna que ens porta en un recorregut ascendent de 375 metres fins a l'ermita i el seu privilegiat entorn, amb la font en una posició central.


El conjunt de la font queda al costat del camí, una cinquantena de metres abans d'arribar a l'ermita, dins una agradable zona verda amb alzines i suredes. Al costat disposem de taules amb bancs de pedra per fer-hi una agradable estada.

Es tracta d'una construcció isolada feta de pedra amorterada. De planta trapezoidal, fa metre i mig de base per encara no dos d'alçada. Destaca el gran pedró col·locat de manera preferent al capdamunt.

A la part baixa hi ha la sortida de l'aigua regulada per una aixeta de polsador i a sota un bassal semicircular que la recull.

Al pedró hi podem llegir en lletres cisellades el nom de la font i les dates 1882 i 1985, corresponents a la seva construcció original i la darrera restauració.