Font de Ca n'Erola


Breda (Selva )
Coordenades GPS:41.7526,2.5515Clica per veure la ubicació.
Alçada:175 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2019


Localitzada a mig quilòmetre al nord-oest del nucli urbà, a un centenar de metres a ponent de Ca n'Erola de qui rep el nom i situada al marge esquerre de la riera de Breda.


Per accedir-hi ens situem al carrer Josep Aragay, a l'alçada del carrer Montnegre. Aquí arrenca en direcció nord una pista de terra. Al cap de 125 metres passem a frec de Cal Ferreric que ens queda a l'esquerra, 175 metres després deixem a l'esquerra l'accés a Ca n'Erola i escassos 110 metres passada la casa abandonem la pista i trenquem a l'esquerra per un viarany barrat amb un cadenat. El camí és ample, planer i circula en sentit sud-oest entremig d'antics camps de conreu i canyissars. 140 metres més endavant, just abans de trobar a la dreta les primeres barraques d'eines de menar els horts, girem a l'esquerra per un corriol descendent i poc marcat que ens apropa al peu de la riera de Breda i també a la font.


La font és un senzill broc de ferro encastat al marge per on brolla l'aigua i cau directament al terra, escolant-se a la riera que està a tocar.

Havia estat una font molt freqüentada, però amb els anys i el poc manteniment ha caigut en l'oblit.

Ha desaparegut un pedró en forma de banc semicircular.