Font del Molí


Breda (Selva )
Coordenades GPS:41.7567,2.5456Clica per veure la ubicació.
Alçada:212 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Juny 2019


Localitzada quilòmetre i mig al nord-oest del nucli urbà, dins el bosc i prop de la riera de Breda. Aquesta font la trobarem just per sobre de la coneguda font de la Pintoresca, uns quatre mestres més amunt.


Per accedir-hi ens apropem a la plaça de Cal Catxo, situada a l'extrem més nord-occidental del nucli urbà, a la confluència dels carrers del Canigó i Àngel Guimerà. Aquí arrenca en sentit nord-oest un vial descendent de terra que de seguida enllaça amb un altre de planer, el qual seguim a la dreta per dins el bosc, remuntant la riera de Breda que ens acompanya uns metres més avall i a l'esquerra. 40 metres més endavant rebutgem un brancal que se'n va per la dreta alhora que ens adrecem a l'oest. 400 metres més tard som en una bifurcació que fem a l'esquerra i tan sols un centenar de metres després arribem a una àmplia clariana on a mà dreta ens queda un antic forn de pedra i una mica més enllà a l'esquerra una passera de fusta que salva la riera. Continuem una quarantena de metres més pel caminet que voreja la riera i serem a la font de la Pintoresca. Doncs la font del Molí queda damunt de la primera, uns quatre mestres més amunt.


Es tracta d'un petit muret de pedra adossat al marge on hi ha encastat un vell i rovellat broc de ferro. Avui dia està coberta de molsa i heures, tot i que es pot apreciar la humitat del lloc i com a vegades la pedra sua aigua.

Sembla ser que hi havia la inscripció 'AÑO 1884', avui desapareguda.

Quan es va construir la font de la Pintoresca es va captar l'aigua de la font del Molí de manera subterrània i des d'aleshores la font del Molí ha quedat a l'oblit dels bredencs.

El Molí al que fa referència la font és el Molí d'en Bosch, casa i molí avui en dia en ruïnes a l'altre costat de la riera de Breda, que té al darrera una gran bassa d'aigua derivada per un rec que ve des d'uns quants metres més amunt de la riera.