Font d'en Duran


Breda (Selva )
Coordenades GPS:41.7582,2.5593Clica per veure la ubicació.
Alçada:180 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2019


Erigida als afores de la vila pel nord, prop del marge dret de la riera de Repiaix.


Per accedir-hi, sortim del nucli urbà en direcció nord per la carretera GI-552 que duu a Arbúcies. 600 metres després que hem deixat les últimes cases enrere, aproximadament al punt quilomètric 5,5, això és just passat l'empresa Metral, trobarem una pista que arrenca per la dreta (el camí de Can Martí Escarré). Aquí podem deixar el vehicle.


Ja a peu, continuem per la pista de terra que inicialment circula en paral·lel amb la carretera, entre aquesta i un camp de conreu que ens queda a l'esquerra. Al cap de 50 metres, a l'arribar al final del camp, el camí gira envers l'esquerra i escassos 30 metres després abandonem la pista que per l'esquerra se'n va a buscar la riera, nosaltres cal que voregem el camp que ens queda a la dreta, entre aquest i els arbres, en direcció a l'empresa Metral. Una seixantena de metres més enllà, quan gairebé siguem a tocar la tanca de l'empresa, trobarem a mà esquerra unes escales de fusta que ens baixen a la font.


La font queda adossada al marge a través d'un mur de totxana amb una pilastra central, tot cobert de molsa i falgueres. L'aigua brolla per un broc d'acer i cau directament al terra.

Damunt del brollador hi ha la mina de la deu, avui dia tancada per un plàstic que desllueix la font.

Malgrat que l'accés es va arranjar amb unes escales i barana de fusta, l'entorn de la font està descuidat i ple de vegetació que amb prou feines ens permet abastar-la. Havia estat un lloc agradable, on es podia fruir de l'ombra dels pollancres i verns que l'envolten.

Sembla ser que la font manté un bon doll d'aigua gairebé tot l'any. Antigament es podia creuar a l'altre banda del Repiaix i arribar als prats verds, actualment està ple de bardisses i l'accés es molt difícil.

Un centenar de metres riera amunt tenim la font de la Ratica.